Et USB stik på 16GB kan man vel klare sig et par dage med

“Et USB stik på 16GB kan man vel klare sig et par dage med?”

Det var min kære faders ord, da vi stod nede i den lokale computer butik og kiggede på USB stik i mange forskellige størrelser. Faktisk vidste han ikke helt, hvad han snakkede om, men det gjorde det jo kun lidt sjovt – og dagen meget mere underholdende end jeg havde regnet med. For min Far ved ikke meget mere om computere og deres tilbehør end der kan stå på en af-bidt finger negl. Min Far er nemlig landmand af den klassiske slags.

Årsagen til at vi stod der var at han havde tilbudt mig hjælp med studierne. Og da han heller ikke vidste meget om indholdet af mine studier (jeg vil være Elektroingeniør) så endte det med at vi gik sammen ned i den lokale computer butik, hvor vi endte med at stå og kigge på USB stik på 16GB. Ekstra lagerplads til mange filer kan jeg altid bruge.

USB stik – floppydiskens afløser

For ikke så forfærdelig mange år siden var det floppydisken (diskette-drevet), der var standarden i enhver computer med respekt for sig selv. De fik betegnelsen “Drev A:” på enhver computer. De små disketter på 3.5 tommer var faktisk et stort skridt i den rigtige retning, idet de afløste de aldrende kæmpedisketter på 5.25 tommer.. men havde op til 4 gange så meget plads. Men der gik ikke ret lang tid før langt fra var nok med 1.44 MB plads – man oplevede ofte at et program pludselig fyldte op til 8 disketter. Hastigheden var tilmed også meget lille – begge dele var vældigt uhensigtsmæssigt.

Svaret kom i 1998 med USB stikkene.

Mvh William Lagerplaz