Med aljefjerner tager taget sig godt ud igen

Med algefjerner kan du hjælpe dit tag til at få sit gode gamle udseende tilbage.

Det typiske vintervejr i Danmark er ikke så godt for udseendet på vores højt beskattede danske boliger. Efter en fugtig og våd vinter, ser murværk ud som om det trænger til maling – selv om det blev malet sidste år. Og tage har måske pludselig fået en “charmerende grøn” farve – helt af sig selv.

Mit hus er rødt og det skulle det gerne blive ved med. Derfor kigger jeg nu på metoder, der kan hjælpe mig at genskabe tingenes orden. En form for algefjerner lyder som en skøn ting i mine ører.

En person jeg kender, siger at træ og alger har det fint sammen idet algerne ikke ødelægger træet, men nøjes med at give det lidt patina. Så hvis man har alger på det udvendige træværk, men ikke synes algerne er grimme, kan man godt lade dem sidde. Alger er nemlig ikke skadelige for træet –- de hverken nedbryder det materiale, de vokser på eller minimerer dets holdbarheden og alger giver heller ikke større risiko for fugtskader, siger han.

Det er selvfølgelig muligt selv at ordne dit træværk, hvis det er ramt af et “algeangreb”.

Arbejdsbeskrivelse ved projekt algefjerner på træ

  • Skrub træet med vand og en hård børste
  • Påfør (miljøgodkendt) algefjerner, hvis det ikke er nok at bruge de hårde børste. Det sker typisk ved enten at spraye det på eller påføre det med en pensel eller en rulle, hvis der er tale om en algefjerner i en vandopløsning.

Gør det i tørvejr og gi´det ro til at virke.

Algefjerner skal normalt vaskes af, når den har virket i det tidsrum, brugsanvisningen anbefaler.

P.S.
Huskede du at læse brugsanvisningen, inden du begyndte?

Mvh Martin Patinus