Ny låsesmed i København vil fokusere på Yale-produkter

Låsesmed Kristian Andersen omlægger sin butik i Rødovre, og vil fremover primært satse på produkter fra Yale. ”Vi føler, at de mere højt profilerede produkter som f.eks. Ruko, simpelthen er blevet for dyre. Der betales en relativt stor del for elve navnet, ganske som med alle andre mærkevarer, og det synes jeg er en skam”, fortæller låsesmeden. Han mener, at Yales produkter opfylder behovene for langt de fleste, og til en mere konkurrencedygtig pris. Omlægningen er derudover også et led i en neddrosling af virksomheden. Yales produktsortiment er nemlig noget mere overskueligt, og giver mulighed for at reducere lagerbindingen væsentligt.

Yales sortiment spænder bredt

I forbindelse med rundvisningen i butikken i Rødovre, bemærker vi, at der er rigtig mange hængelåse fra Yale. Det er ikke tilfældigt, fortæller Kristian Andersen, for hængelåsene er netop en af spidskompetencerne hos Yale. Hængelåsene fås både med nøgle og forskellige former for kodelåse. Det produkt låsesmeden først og fremmest vil satse på, er dog Yale Easy – en elektronisk kodelås, som er beregnet til montage direkte på yderdøren. Det er en relativ simpel lås, som kan programmeres med op til to forskellige koder. Hele pointen er, at der ikke skal bruges nøgler, og det vil være en stor hjælp for rigtig mange. Låsen er også betydelig mere sikker end en almindelig standardlås til yderdøre.

Yale er i øvrigt, ligesom Ruko, en del af den store finske sikringskoncern Assa Abloy, som er førende i verden indenfor sikring på en lang række områder.